Повежи се
На врх

Сусрет сина Краља Петра II Карађорђевића и унука генерала Драже Михаиловића

Делегација Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) на челу са председником Војиславом Михаиловићем разговарала је у Белом двору са ЊКВ Престолонаследником Александром II Карађорђевићем.

ПОКС Војислава Михаиловића је известио ЊКВ Престолонаследника о будућим активностима својих посланика у Скупштини Србије, будући да ПОКС има седам посланика, односно 15 у оквиру јединственог посланичког клуба коалиције НАДА.

Истакнуто је да ће један од приоритета посланика ПОКС бити отварање вишегодишње, аргументоване јавне расправе о облику владавине, да ли Србија треба да остане република или да се обнови краљевина и када буде време за то, да се Уставотворна скупштина о томе и изјасни.

Осим овога, ЊКВ Престолонаследник је обавештен да ће посланици ПОКС тражити измену Закона о реституцији, у којем ће тражити да се, где год је то могуће, имовина која је одузета, свима врати у изворном облику, укључујући и целокупну имовину Карађорђевића.

Делегација ПОКС се захвалила ЊКВ Престолонаследнику Александру II и ЊКВ Принцези Катарини на хуманитарним активностима у задњих 20 година, којима су помогли грађанима Србије и српском народу са преко 100 милиона евра разних видова помоћи и пожелела им добро здравље.

„За мене је ово био врло емотиван сусрет, јер је мој деда, генерал Драгољуб Дража Михаиловић био министар војни и главнокомандујући краљевске Југословенске војске у отаџбини, која је верно служила својој отаџбини и Краљу Петру II, са чијим сином сам данас имао врло срдачан разговарао. Мој деда је главу дао за краља и отаџбину и веома сам поносан што у оквиру ПОКС ми настављамо његову улогу, мисију и борбу за исте циљеве“ – изјавио је на крају састанка председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Вести са српског двора