Повежи се
На врх

КОНАЧНА ОДЛУКА МИНИСТАРСТВА: Војислав Михаиловић је заступник и председник ПОКС!

Војислав Михаиловић је заступник и председник ПОКС, одлучило министарство
Министарство државне управе и локалне самоуправе доставило је странци коначно решење да је 19. јула 2022. године уписало у регистар заступника политичких странака Војислава Михаиловића као председника и заступника Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС).
Министарство је донело једино могућу, правно ваљану одлуку, да је изборна скупштина одржана 3. јануара 2022. године у Београду била у складу са Статутом ПОКС, на којој је тадашњи председник странке Жика Гојковић вољом велике већине чланова смењен, а изабран нови председник, Војислав Михаиловић.
„Месецима смо говорили да постоји само један ПОКС, а да се они који су незадовољни вољом и одлукама велике већине чланства на изборној скупштини лажно представљају. Били смо стрпљиви и упорни и правда је морала победити. Овим је стављена тачка на дилеме ко заступа ПОКС. Jединствени смо и сложни и јаче него икада ћемо се борити за идеју обнове Краљевине Србије. Монархисти су пре 77 година насилно избачени из скупштине и сада су се вољом грађана на изборима коначно вратили у најважнију институцију у земљи. У Скупштини Србије ћемо имати седам посланика у оквиру посланичког клуба НАДА – Нови ДСС – ПОКС који броји 15 и други је по снази опозициони посланички клуб“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.
„Оштро ћемо критиковати сваки предлог Владе Србије који проценимо да је штетан по интересе државе и народа, али ћемо бити конструктивна опозиција и предлагати своје предлоге закона и подржати све оне за које проценимо да су добри“ – додао је Михаиловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Новости