Повежи се
На врх

“СВУДА ПОЂИ, СВОЈОЈ КУЋИ ДОЂИ”: Принц Филип Карађорђевић се вратио да живи у Србији (ФОТО)

“Свуда пођи, својој кући дођи”, објавио је Карађорђевић на свом Фејсбук профилу, позирајући испред Старог двора

Син нашег престолонаследника Александра Карађорђевића, Филип (38), са породицом – сином Стефаном (2) и супругом Даницом – из Лондона се преселио у Србију.

пресељење је уследило по смиривању епидемиолошке ситуације, а повратак је симболично пао на Видовдан!

Млади брачни пар је одбио државне привилегије и лагодан живот у краљевском комплексу на Дедињу. Уместо тога, принц Филип ће се бавити приватним пословима, али и инсистирати на промоцији историје и културе Србије и њеног народа.

“Желимо да својим примером покушамо да утичемо на друштво, фокусирани смо на развој у одрживом смеру, да радимо на очувању културне баштине, као и на другим значајним пројектима за које сматрамо да ће бити од користи за развој нашег друштва”, рекао је принц који се бави анализом финансија у тиму за квантни капитал у лондонској фирми за управљање активима и сарађује са компанијама на пољу заштите животне средине, социјалне политике и управљања.

"Свуда пођи, својој кући дођи…" 🇷🇸❤️

Geplaatst door Princ Filip i Princeza Danica Karađorđević op Donderdag 2 juli 2020

 

Како незванично сазнајемо, принц Филип ће у наредном периоду посетити и Косово и БиХ…

Пост принца Карађорђевића изазвао је велико интересовање на друштвеним мрежама, где су корнисници углавном поздрављали одлуку о повратку, али и коментарисали да га виде као следећег кандидата за председника Србије

Филип Карађорђевић иначе је познат по ставовима о политичким и друштвеним проблемима, да је бритак на језику, активан је по питању подршке покрету за одбрану река од МХЕ, а од својих родитеља који су се у Србију вратили 2001. године, тражио је да слике из двора врате Народном музјеу у Београду.

Такође, од доношења Закона о слободи вјероисповијести у Црној Гори, активно је подржавао борбу митрополије црногорско приморске и митрополита Амфилохија и често критиковао режим Мила Ђукановића да угрожава и крши верске слободе.

Такође је испунио и обећање дато патријарху српском г. Павлу, да ће се његово дете родити у Србију и био је, по сопственом признању, врло поносан када је тај захтев испунио, рођењем једног Карађорђевића у домовини после пуних 90 година.

Serbian Times

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Вести са српског двора