Повежи се
На врх

ПРИНЦ ФИЛИП КАРАЂОРЂЕВИЋ: Принц Филип: „Прошло је 100 година од упокојења Краља Николе али вредности које су биле део његовог живота су вечне“

Принц Филип Карађорђевић подсетио је данас на стогодишњицу упокојења свог наврдеде, Краља Николе I Петровића, истакавши да је Краљ Никола био велики државник, ратник, ослободилац, законодавац, песник, домаћин.

„На данашњи дан пре 100 година у наручје Светог Саве отишао је велики државник, ратник, ослободилац, законодавац, песник, домаћин, мој наврдеда ЊВ Краљ Никола I Петровић Његош“ подсетио је принц Филип Карађорђевић додавши да је Краљ Никола цео свој живот посветио борби за ослобођење и уједињење српског народа и да је његова надахнута поезија говорила о великом слободном срцу које је красило огромну већину Црногораца.

”Његов дом и слободне планине биле су уточиште моје породице и многих родољуба, расадник идеја о слободи, место које смо увек помињали са посебним поштовањем и уважавањем осећајући понос што делимо исту крв” истакао је принц Филип и додао:

”Прошао је век, друга су времена и прилике дошле али вредности које су биле део његовог живота су вечне. Волео бих да нам будућност донесе исте такве осећаје, надахнутост, братство и љубав. Нека је вечна слава Краљу Николи, Господару Црне Горе” – закључио је принц Филип Карађорђевић.

IN4S

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Вести са српског двора