Повежи се
На врх

ВОЈА МИХАИЛОВИЋ: „Дражи споменик у Београду!“

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) чији председник је Војислав Михаиловић, обележио је Дан победе над фашизмом на Равној гори, полагањем венаца на споменик генералу Драгољубу Дражи Михаиловићу.

„Српски народ је први у поробљеној од нацизма Европи, већ почетком маја месеца 1941. године подигао устанак. На његовом челу, на чувеној планини Равна гора, био је ђенерал Драгољуб Дража Михаиловић. Обзиром да је 2015.године пуноправном судском пресудом рехабилитован од лажне оптужбе монтираног политичког процеса комунистичких власти, сазрело је време да добије споменик у Београду. Поднећемо званичан захтев новом сазиву Скупштине града, али не преко страних амбасада како неки предлажу, него путем наших, српских институција“ – изјавио је председник ПОКС Војислав Михаиловић.

ПОКС подсећа да је још на снази Закон о изједначавању права четника и учесника НОП, као и да је свима позната дуго сакривена чињеница да је Дража Михаиловић одликован највишим одликовањима савезника за допринос у борби против нацизма, од стране председника САД Харија Трумана 1948. године и француског председника Шарл Де Гола 1943. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Новости