Повежи се
На врх

Портрет Принца Филипа скоро па говори

Запањујући нови портрет британског принца Филипа објављен је протеклих дана, да обележи годину у којој се повукао у пензију од својих јавних дужности.

Портрет Војводе од Единбурга је осликао уметник аустралијског порекла Ралф Хеиманс, а наручен је да обележи пензионисање овог 96-годишњака од јавних ангажмана током 2017. године. Ова, невероватно реалистична слика приказана је у Музеју националне историје у замку Фредериксборг у Данској. Дело ће бити део колекције која има за циљ истраживање историјских и културних веза између краљевских породица Велике Британије и Данске.

Супруг Краљице Елизабете рођен је као дански принц, а његово порекло се простире и кроз британску и кроз данску краљевску лозу. Принц Филип је повезан са Данском преко свог деде, Георгеа I (из Грчке), који је изворно био дански принц, рођен у Копенхагену. Његов прадеда, Кристијан IX, био је краљ Данске од 1863. до 1906. године. На портрету, војвода је приказан у Великом ходнику у Виндзорском замку и носи ленту са обележјем Реда Слона, највишу почаст Краљевине Данске.

Ралф Хеиманс је у каријери, дугој три деценије, насликао многе портрете, а посебно се истиче званични портрет Њеног Величанства Краљице Елизабете, поводом Дијамантског јубилеја владавине на британском двору.

фото: www.ralphheimans.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Европске краљевине