Повежи се
На врх

Нема расипања код Виндзора у кући

Енглеска краљевска породица Виндзор, иако не мора у великој мери, и те како води рачуна о потрошњи новца.

Према писању Индепендента (Independent), краљевска породица је „тешка“ 95 милијарди долара, заједно са свом имовином, од чега краљица Елизабета има личну уштеђевину од 530 милиона долара. Уштеђевина других чланова заједно је око једне милијарде долара.  Поред баснословног богатства, и даље покушавају да штеде. Ево како им то полази за руком.

Не лете приватним авионима – у службене посете, принц Хари лети комерцијалним авио компанијама, неретко и у економској класи. Чак и краљица, када је у земљи, често користи железнички превоз. Не троше електричну енергију узалуд – Током 2011. године објављено је да Енглеска ускоро постаје „енегретски сиромашна земља“. Просечан становник трошио је око десетине укупног годишњег прихода да намири трошкове електричне енергије. Инсипирисана тиме, краљица Елизабета је наредила да се сва светла у дворцима морају гасити. У краљевској резиденцији има 775 соба, и неретко сама Елизабета иде и проверава да ли је све угашено.

Чувају гардеробу – примећено је да је принц Џорџ на једном пријему носио исто одело као и његов отац давне 1984. године. Краљица је примећена да једну одевну комбинацију носи више пута. Исту жуту хаљину носила је на венчању принца Вилијама и у посети Аустралији, као и још четири пута.

Купују у комерцијалним ланцима – принц Вилијам и принцеза Кејт су рекли да намештај за дечију собу купују у продавницама ИКЕА.

Једу шта остане од претходног оброка – дугогодишњи шеф кухиње краљице Елизабете, Филип Дампијер, рекао је да је она „увек расположена да поједе оно што је остало када је код куће“. Такође је наредила да се у двору не служи кавијар и друга раскошна јела, већ искључиво домаћа јела.

Извор:  www.cnbc.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Европске краљевине