Повежи се
На врх

Хоће ли Кејт Мидлтон икада постати краљица?

Титуле на британском двору су одувек изазивале дивљење и страхопоштовање, па тако и данас. Зато је јавност на време почела да се занима за то коју ће титулу носити војвоткиња Кејт Мидлтон, када њен супруг, принц Вилијам, једног дана постане енглески краљ.

Актуелну господарицу британске круне, краљицу Елизабету Другу, након смрти наследиће њен син, принц Чарлс, док ће његову владавину једнога дана преузети трећи по реду, принц Вилијам. У том тренутку промениће се и њихове титуле. Принц Чарлс више неће бити војвода од Велса, a принц Вилијам опростиће се од титуле војводе од Кембриџа. То је податак који је јавности јако добро познат, али оно што све занима је које ће титуле у том тренутку добити њихове супруге, војвоткиње Камила i Кејт.

До пре неколико година на ово питање се редовно одговарало путем службених страница краљевских гласника, а исто је учињено још 2005, када су принц Чарлс и Камила Паркер Боулс стали пред олтар. Тада је јасно наглашено да је Камила војвоткиња од Корнвола и да никада неће добити титулу краљице.

Разлог томе лежи у породичној традицији, јер ни супруг краљице Елизабете, принц Филип, никада није постао краљ. Значајну улогу у таквој одлуци код Камиле је одиграо и утицај јавности. Након смрти принцезе Дајане, Камила никад није допрла до срца народа, нити била омиљена. Према анкетама које су спроведене, Британци и данас, након 13 година од њеног уласка у краљевску породицу, не желе да виде војвоткињу Камилу као краљицу. Ипак, одлука да ли ће она једног дана понети круну или не, остаје на тадашњем владару и носиоцу круне, Чарлсу.

Познато је да из поштовања према трагично преминулој принцези Дајани, војвоткиња Камила није преузела идентичну титулу, а исто се прећутно очекује и од Кејт Мидлтон.

Исто тако, када се нађе на трону и принц Вилијам ће самостално одлучити хоће ли својој супрузи Кејт доделити титулу краљице или не. До тада ће о титулама војводе и војвоткиње од Кембриџа одлучивати 91-годишња краљица Елизабета II, а потом и будући краљ, Чарлс. Он ће сам да одреди хоће ли сина прогласити војводом од Велса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Европске краљевине