Повежи се
На врх

Тајни сигнали Краљице Елизабете

Реквизити познатих личности одувек су привлачили пажњу јавности, а испоставило се да имају и скривено значење за многе од њих.

Тако, када је реч о енглеској краљици, торба, прстен или други орнамент нису само модни детаљи и украси, већ играју много значајнију улогу од пуког доприноса стајлингу.

Њиховом употребом, краљица даје важне инструкције својој пратњи и сигнале да поступе у складу са њеним тренутним жељама. Краљица Елизабета се готово увек одлучује за црну торбу са дужим ручкама, како би могла несметано да је носи преко леве руке док се са неким рукује. До недавно је преферирала искључиво торбе у црној боји, што се тек у скорије време променило и почела је да комбинује и друге тонове. Боја и нијанса су увек усклађене са бојом кутије за наочари. Инвентар њене торбице неизоставно чини мала кука, како би могла да је окачи о сто.

Ипак, ако се краљица задржи са неким у разговору, треба да се обрати пажња управо на њен асесоар. У тренутку када премести торбу из једне у другу руку, то је шифрован знак пратњи да се припреми да приведе разговор крају. Сличан сигнал даје и на разним званичним манифестацијма. Када торбицу одложи на сто, то је знак да је преостало још 15 минута до њеног одласка.

Краљица на левој руци носи бурму, а кад почне дискретно да је окреће, то је у настојању да се разговор убрза. Такође, током званичних састанака у палати користи дискретно звонце, којим особљу сигнализира када да отвори врата, испрати или дочека госте.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Новости