Повежи се
На врх

ПОКС: Крагујевац је имао два црна 21. октобра, 1941. и 1944. године

„Крагујевац је имао два црна 21. октобра, 1941 и 1944. године. О октобру 1941. године све се зна. Не постоји нико ко оправдава безумље немачких нациста и злочине од којих је занемео цео антифашистички свет. Октобар 1944. године није довољно расветљен, истина о њему је већим делом скривена и још увек нема опште осуде комунистичких злочина над најбољима у Крагујевцу. Општа је осуда фашистичких али не и комунистичких злочина“, наводи се у саопштењу ПОКС-а.

Истичу да су оба крагујевачка октобра једна крагујевачка рана. Ћутање или нејасан став о невиним жртвама другог крагујевачког октобра и одсуство опште, јасне осуде је још једно убијање невиних жртава и још једна неправда.

Покрет обнове Краљевине Србије ће истрајати на расветљавању потпуне истине о другом крагујевачком октобру, како би у смрти изједначили све невино страдале, у два крагујевачка октобра и очували културу сећања на оба крагујевачка октобра, изјавио је Мирко Чикириз, заменик председника ПОКС и председник Градског одбора ПОКС Крагујевац, крај споменика жртава комунистичког терора, код Громовића улаза у Крагујевцу.

Глас Шумадије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Новости