Повежи се
На врх

ЊКВ Принц Филип Карађорђевић: Континуирани наставак срамног понашања косовских институција

Принц Филип Карађорђевић огласио се поводом данашњих дешавања на северу Косова.
Принц Филип је на Твитеру на енглеском и српском језику осудио акцију косовске полиције.

„Тужне и застрашујуће сцене које смо данас видели на северу Косова и Метохије, на жалост, само су континуирани наставак неодговорног и срамног понашања косовских институција, али и представника Међународне заједнице на Косову“, написао је принц Филип Карађорђевић.

Он је прокоментарисао понашање Кфора и Еулекса.

„Чињеница је да НАТО-Кфор и Еулекс пасивно посматрају недопустиво малтретирање и застрашивање српске заједнице која се из године у годину налази у све горем положају“, сматра принц Филип.

Прокоментарисао је и рањавање Срећка Софронијевића и каменовање куће једине Српкиње у Пећи, као и малтретирање Драгице Гашић у Ђаковици.

„Косовска полиција данас је пуцала на господина Срећка Софронијевића који је обављао јесење радове у својој њиви и могао је смртно да страда. Јуче је у Пећи каменована кућа једине Српкиње која живи у овом граду, сведоци смо вишемесечног малтретирања једине Српкиње у ЂаковицИ“, наводи принц Филип.

Сматра да уколико не реагују на овакве ситуације, Кфор и Еулекс ће бити одговорни за изазивање безбедносне нестабилности.

„Уколико Кфор и Еулекс брже и одлучније не реагују и не спрече безакоње и насиље које над српском заједницом спроводе актуелне косовске власти, биће саучесници у изазивању огромне безбедносне нестабилности у јужној српској покрајини“, написао је на Твитеру принц Филип Карађорђевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Новости