Повежи се
На врх

Монархисти осудили напад на српску децу на Косову и Метохији

Монархисти су реаговали на синоћна дешавања на Косову и Метохији. Саопштења Монархистичког фронта кабинета ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Покрета обнове Краљевине Србије.

Изјаву Монархистичког фронта кабинета ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића преносимо у целости:
Монархистички фронт захтева од наших власти и од надлежних међународних органа у покрајини не само да осуде већ и да предузму конкретне мере превенције у вези са јучерашњим нападом на српску децу на Косову и Метохији. Јуче је у школском дворишту нападнута група српске деце у селу Доња Гуштерица код Приштине тако што је пуцано на њих из ватреног оружја. Обзиром да је искуство из ранијих година показало да овај проблем неће бити решен ни од стране Косовске полиције ни од стране међународних органа задужених за безбедност, крајње је време да наше власти промене образац у коме се држава Србија понаша реактивно и ограничава се на јалове протесте и реаговања.
Наше власти би требало овакве инциденте да дочекају са спремним предлозима за међународну заједницу чији би циљ био поновно успостављање суверенитета Србије над Косовом и Метохијом. Овај конкретни инцидент би требало да буде повод за иницијативу враћања дела наших оружаних снага у покрајину што је у складу са резолуцијом 1244. Друга могућа опција је иницијатива за организовање заједничких патрола КФОР-а и српских народних стражи у српским срединама што би допринело превенцији и бржој реакцији надлежних органа. Косово и Метохија нису само обол за преговоре домаћих и страних либерала већ кичма Српства.

Монархистички фронт захтева од наших власти и од надлежних међународних органа у покрајини не само да осуде већ и да…

Geplaatst door Монархистички фронт кабинета ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића op Zondag 4 oktober 2020

Изјаву Покрета обнове Краљевине Србије преносимо у целости:

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује оружани напад на српску децу у селу Доња Брњица код Приштине.

Без обзира што нема страдалих, пуцњава на децу је вратила сећања на злочин који се догодио у Гораждевцу када је убијено двоје, а тешко рањено четворо српске деце, а починиоци још нису пронађени и кажњени.

Време од двадесет година је показало да КФОР очигледно не може да сачува безбедност грађана јужне српске покрајине и да су промене неопходне.

Једино решење је у примени резолуције 1244 СБ УН која предвиђа да се део српске војске врати на Косово и Метохију или ако то није могуће да се ангажују нове безбедносне трупе које ће чинити осим НАТО и Русија и Кина, као сталне чланице Савета Безбедности УН.

 

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује оружани напад на српску децу у селу Доња Брњица код…

Geplaatst door Покрет обнове Краљевине Србије – POKS op Zondag 4 oktober 2020

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Новости