Повежи се
На врх

Металика добила почаст Краљевине Шведске

У Стокхолму, 15. јуна 2018, музичкој групи Металика је свечано уручена награда Полар Мјузик, која у Краљевини Шведској представља највише признање за музичаре.

Иан Пејс и Роџер Гловер из бенда Дип Парпл, најавили су Ларса Улриха и Роберта Трухиља из Металике, а Пејс је можда отишао мало предалеко, упоређујући их са класичним композиторима: „Од Вагнеровог емоционалног превирања и ритма Чајковског – које сам волео – неко је створио музику која је била толико енергична и бесна, а ипак толико приступачна. Кроз виртуозну игру ансамбла и њено коришћење екстремно убрзаног темпа, Металика је увела рок музику у места која никада раније нису била оријентисана у том смеру. У Металикином свету и тинејџерска и концертна дворана, могу се трансформисати у праву Валхалу. Снага бескомпромисних албума групе помогла је милионима слушалаца да трансформишу свој осећај отуђења у супериорност. “

У случају да сматрате како је то смешно и неозбиљно, разувериће вас чињеница да им је награду уручио шведски краљ Карл Густав XVI. – Ко би поверовао, када је Металика започела своју музичку каријеру пре 37 година, да ћемо једног дана  стајати испред музичког краљевства и стварног краљевства, прихватајући једну од најпрестижнијих награда које се могу доделити музичарима – рекао је Урлих.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Новости