Повежи се
На врх

Ксенија Вучић напала Принца Филипа Карађорђевића: „Породица вам живи на рачун државе“

Новинарка телевизије Пинк и бивша супруга председника Србије, Ксенија Вучић, напала је на друштвеној мрежи Твитер принца Филипа Карађорђевића. Наиме, њој је засметала објава у којој је принц Филип похвалио одлуку власти да испуни део захтева учесника протеста, односно што је у тој објави употребио термин „администрација“.

Подсетимо, Филип Карађорђевић јавно је подржао протесте грађана који се претходне две недеље одржавају у Србији, што, по свему судећи, нису благонаклоно дочекали представници власти и њој блиски људи.

Тако је објава принца Филипа, у којој поздравља одлуку Скупштине да повуче из процедуре спорни Закон о експропријацији и да измени Закон о референдуму, била повод за напад Ксеније Вучић, новинарке Пинка и бивше супруге Александра Вучића.

„Поздрављам и захвалан сам администрацији Србије што је послушала глас незадовољног народа. Лепа реч отвара и гвоздена врата. У Србији је и за време краљевине и данас живео слободан човек грађанин, а не поданик. Имамо дугу историју грађанске свести и она је чувар слободе Србије“, написао је Филип, да потом реаговала Ксенија Вучића којој је засметало то што је Карађорђевић искористио термин „администрација“.

„Ах, „администрација“…То сте се сами досетили, сигурна сам. Делујете баш тако – духовито и виспрено…Него, не смета када „администрација“ плаћа боравак породице у Србији? Или су „захвалност“ и „пристојност“ речи чије значење вам још нису превели“, написала је она.

Објава Ксеније Вучић изазвала је бројне реакције, те су је тако многи подсетили да породице бројних политичара већ неколико политичара живе на рачун државе, а не презивају се Карађорђевић, а било је и оних који су подсетили да конкретно принц Филип не живи „на рачун државе“, подсећајући на његову ранију изјаву.

„Овде често читам коментаре ‘да живим на грбачи народа’. Велика заблуда! Не живим ни на чијој грбачи, не живим на Двору. Од Србије не узимам ништа. Са својом супругом и сином живим од сопственог посла, са уобичајеним дневним активностима као и сви моји суграђани“, написао је својевремено Карађорђевић на Твитеру.

nova.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Новости