Повежи се
На врх

ПОМОЗИМО НАРОДУ И ДРЖАВИ: Жика Гојковић упутио изазов свим политичарима у циљу борбе против епидемије

Председник Покрета обнове Краљевине Србије Жика Гојковић упутио је јавни изазов свим политичарима

Наиме, у циљу борбе против Корона вируса, Жика Гојковић председник ПОКС, предложио је да сви посланици, министри, државни функционери, као и сви остали запослени у јавном сектору оставе само једну половину месечне плате државном буџету.

Текст преносимо у целости:

ИЗАЗОВ!
ПОМОЗИМО НАРОДУ И ДРЖАВИ.

Ово је мој изазов, који можда није шаљив као већина на ФБ-у, али ако га прихватимо отвореног срца, без предрасуда, могао би да буде изузетно функционалан.
Сада је време за слогу, за солидарност и одрицање, зарад оних којима је помоћ најпотребнија. Дошло је време да помогнемо једни другима, али и држави, да не падне на колена. Време је да дамо колико можемо, али и да не узимамо од државе, што не морамо.

Зато предлажем да сви посланици, министри, државни функционери, директори ЈП… и сви други који желе (поготово они који седе кући, а примају пуну плату, у јавном сектору), оставе/уплате државном буџету само једну половину месечне плате (ко жели, може и за више месеци), да би било довољно новца за куповину медицинске опреме, повећање плата лекарима, за помоћ посусталим предузетницима и привреди и др.

Ово је сјајна прилика да покажемо солидарност на делу, иако сам свестан/спреман да ће бити и оних који ће све ово покушати да обесмисле. За такве имам следећу рачуницу. Наиме, ако само нас 1000 прихвати овакав изазов, на само један месец, држава би добила финансијску ињекцију од преко 500 000 евра, за само један месец. Ако би исто урадили и локални функционери (бар они који седе код куће), решили би многе проблеме, али и показали на делу, да политика и политичари служе народу…и што је такодје важно, да коначно покажемо јединство, јер здравље је изнад сваке политике.

С обзиром на речено, шаљем јавни ИЗАЗОВ свим политичарима и именованим лицима…и захваљујем се унапред на разумевању, учешћу и помоћи.

П.С. Ако неко има бољу идеју у вези са трансфером фин. средстава, нека предложи. У супротном, позивам све да то учине на начин како сам предложио, а уплатницу објаве на свом ФБ профилу (од сутра). Није време за тајне и себичност, јер дубоко верујем да то није ствар избора, већ ствар одговорности. Сада сви имамо прилику да је покажемо.
Свима који пратите мој рад и моје објаве, као и вашим породицама желим добро здравље и срећу, да би што пре победили последице ситуације у којој се налазимо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Новости