Повежи се
На врх

Јединство нам је потребније више него икада – Жика Гојковић (ПОКС): Једини излаз за Србију је обнова Краљевине

Покренућемо иницијативу да министарства пољопривреде и просвете буду пресељена у Нови Сад, јер је то логично и природно, а тиме бисмо и избили из руку адуте аутономаша да су сва министарства у Београду и да се Војводина ни за шта не пита, каже у интервјуу за „Блиц“ лидер Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) Жика Гојковић.

Резултати су објављени, нисте ушли у Скупштину. Шта даље?

– Без обзира на то што нисмо добили посланике у Скупштини Србије, бити четврти по броју гласова на изборима за само три године постојања несумњиво је велики успех. Иза себе смо оставили странке које постоје деценијама или су сматрани за фаворите, попут СРС, ДСС, ДЈБ, странке Сергеја Трифуновића, Чеде Јовановића, Веље Илића, коалиције Ненада Чанка и чланова ДС и других. Томе треба додати и да смо освојили четири одсто гласова на изборима у АП Војводини и освојили пет мандата, као и мандате у преко 50 градова и општина где смо прешли цензус самостално. За многе од поменутих је ово крај, али за нас је то тек почетак и наставићемо још срчаније да се боримо за обнову Краљевине Србије.

У Војводини сте ушли у Скупштину. Који ћете први потез повући, или предлог поднети на усвајање?

Тражићемо да се Војводина децентрализује и равномерно развија јер су поједини њени делови потпуно опустели, док је у Новом Саду велики прилив становништва. Много већа издвајања из буџета Војводине треба да буду усмерена на неразвијена подручја. Покренућемо иницијативу да се републичка министарства пољопривреде и просвете преселе у Нови Сад, јер је то логично и природно, а тиме бисмо и избили из руку адуте аутономаша да су сва министарства у Београду и да се Војводина ни за шта не пита.

Очекујете ли да вас у Војводини СНС узме у владу?

– Ко ће чинити власт у Војводини, одлучиће СНС, која има натполовичну већину у скупштини. Наш став тим поводом ћемо саопштити ако будемо позвани на разговоре. Ми имамо квалитетне људе који сигурно могу својим знањем, стручношћу и искуством да допринесу бољем функционисању северне српске покрајине, коју је, да не заборавимо, Краљ Петар И Карађорђевић присајединио Краљевини Србији.

Проглашени сте за највећег добитника недавних избора. Шта је тајна успеха?

За наш успех су најзаслужнији чланови странке који су врло упорно, три године „од уха до уха“ ширили нашу идеју међу пријатељима и познаницима, држали хиљаде штандова у више од 150 градова и општина и разговарали са суграђанима. Ми једини то можемо, јер имамо програм и идеју у коју људи искрено верују и за коју се боре љубављу, без икаквог личног интереса. То нема више ниједна странка у Србији. Због тога смо лако успели да формирамо одборе у сваком граду и општини у Србији и имамо одличне кадрове и страначку инфраструктуру.

Уз хвале, иду и критике. Сигурно су и до вас стигле оне да сте „Вучићева опозиција“. Шта кажете на то?

– То говоре наши противници, они који не желе да Србија буде краљевина, да буде суверена, правна, стабилна и угледна, јер знају да ће у таквој уређеној држави изгубити привилегије које имају или су имали годинама уназад. Да смо Вучићева опозиција, ваљда бисмо били у кампањи највише заступљени у медијима, а не најмање. Говорили су и да нам је владајућа странка скупила потписе за кандидатуру, па их је наших 90.000 гласова демантовало у томе, а они добили мање гласова од нас. Нападали су нас и да ће нам Вучић додати гласове на поновљеним изборима да пређемо цензус, па се ни то, наравно, није догодило. Нисмо се никоме правдали, нити имамо потребе. Време ће показати најбоље „ко је вјера, а ко ли је невјера“.

Народ се буди

Има ли идеја краљевине будућност у Србији?

– Резултати избора показују да се народ полако буди и почиње да увиђа да је једини излаз за Србију да се обнови краљевина. Краљевина Србија обезбедиће углед и стабилност, какве имају само европске монархије попут Шведске, Норвешке, Данке, Шпаније, Холандије, Белгије, Уједињеног Краљевства или Царевине Јапана. Сада, када западне земље покушавају да нам наметну неповљоно решење за статус Косова и Метохије, потребније нам је јединство него икада. Уместо тога, сукоби између странака су све жешћи. Само институција краља као нестраначке личности може да окупи странке власти и опозиције да направе консензус и договор о кључним питањима и обезбеди национално јединство. Сигуран сам да ће временом то свима постати јасно.

Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Новости