Повежи се
На врх

Осам најбољих портрета Краљице на ТВ-у и филму

Енглеска краљица више пута је, током година, приказана у филмовима и ТВ серијама, а њен лик је приказао низ глумица.

Било да су је глумиле на „малим екранима“, у блокбастер филмовима, или су позајмљивале глас за њене анимиране верзије, било је неких збиља аутентичних приказа Елизабете Друге. Портал „Ројал централ“ је направио листу од осам најпознатијих и најзанимљивијих глумачких изведби.

1. Клер Фој (Круна/The Crown)

Мрежа Нетфликс је изабрала британску глумицу Клер Фој за захтеван задатак улоге Краљице у њиховој драми „Круна“. Глумица је пазила буквално на сваки детаљ у говору, манирима, понашању. Клер Фој је номинована за награду Еми за ову улогу, а њену улогу преузеће у серији Оливија Колман, која ће глумити старију Елизабету у наставку серије.

2. Хелен Мирен (Краљица/The Queen)

За њен приказ Краљице Елизабете у филму „Краљица“ из 2006. године, Хелен Мирен је добила Оскара за најбољу глумицу. Филм се фокусира на краљичин живот после смрти Лејди Дајане, а значајну улогу има и Мајкл Шин, који глуми премијера Британије Тонија Блера. Хелен Мирен је репризирала улогу краљице, у представи на Бродвеју, која је играла од 2013. до 2015. године.

3. Ема Томпсон (Шетајући псе/Walking the dogs)

Ема Томпсон је играла Краљицу у овом ТВ специјалу, у трајању од свега 30 минута. Кратки филм се базира на упаду мушкарца у спаваћу собу краљице, док је њен телохранитељ био напољу и шетао псе. Краљица је позвала обезбеђење, али неко време се нико није појавио и она је разговарала са „уљезом“.

4. Фреја Вилсон (Краљев говор/The King’s speech)

Филм „Краљев говор“ је добио Оскара за најбољи филм 2011. године, а Фреја Вилсон је имала задатак да глуми Краљицу Елизабету из младости, када је још увек била Принцеза Елизабета. Филм се фокусира на проблем њеног оца, Краља Џорџа Шестог, који је имао проблем са муцањем. То је, уједно, први велики глумачки посао Фреје Вилсон.

5. Сара Гејдон (Краљевски излазак/A royal night out)

Ова забавна комедија прати младу Принцезу Елизабету и њену сестру Принцезу Маргарет, које напуштају палату да се придруже прослави Дана победе над нацизмом у Европи. Овај портрет Краљице Елизабете је доста другачији од других, јер показује потпуно другачију, неформалнију верзију Елизабете која је у озбиљном подухвату уласка у свакодневни свет, на великој масовној забави.

6. Џенифер Саундерс/Сондерс (Миниони/Minions)

The Queen has been made into an animated character quite a few times, but my favourite has to be Jennifer Saunders voicing Her Majesty in the much-loved children’s film Minions. The minions wreak havoc during the Queen’s carriage procession, with the minions taking over her carriage. Her Majesty fights with one unlucky minion that clearly picked a fight with the wrong monarch.

7. Џенет Čarls (Одмор у Европи, Остин Пауерс Голдмембер/National Lampoon’s European Vacation, Austin Powers in Goldmember)

Џенет Чарлс је била официјелни имитатор Краљице дуго година, док се није пензионисала, 2014. године. Кроз каријеру дугу више од 40 година, у више филмова је глумила Елизабету Другу и тако постигла запажену каријеру. Глумила је у филмовима, али и у ТВ емисијама, па чак и у ријалити шоу програму „Велики брат“.

8. Трес МекНил, Megi Rozvel i Edi Izard (Simpsonovi/The Simpsons)

Анимирана серија „Симпсонови“ је често укључивала Краљицу у својим епизодама, а глас су позајмљивале три наведене глумице. Све три су је врло занимљиво приказале на различите начине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Европске краљевине