Повежи се
На врх

Тужна принцеза Монака

Иако је некадашња олимпијска првакиња у пливању, јавност принцезу Шарлин најбоље познаје по удаји за Алберта Другог, принца од Монака.

Чињеница да је све интригирало која ће дама освојити „ледено“ срце вечитог нежење, допринела је да се забораве Шарлотини врхунски спортски резултати. Најновији наслови у новинама пуни су слика тужног израза лица прелепе 40-огодишње принцезе, за шта медији криве наводну депресију, а злобници употребу ботокса. Наиме, Шарлин је од прославе Дана државности на свим сликама без осмеха, који је раније био симбол сваког њеног појављивања. Новинари њено тужно лице пореде са портретом Шарлин пре венчања, када је краљевски двор покушао да заташка намеру будуће младе да побегне из Монака.

„Journal du Dimanche“ и „Sunday Times“ подсећају читаоце да је те, 2011. године, Шарлин, разочарана бурном љубавном прошлошћу принца Алберта, покушала да избегне удају, одбила да потпише предбрачни уговор и плакала на свом венчању. Неки медији су чак тада спекулисали да је породица одузела пасош будућој принцези и приморала је да потпише брачни уговор на пет година. По том писаном акту, принцеза треба да поштује све брачне и краљевске дужности и роди наследника трона.

Једна од најчуднијих прича у вези са овим брачним паром се односи на њихов медени месец. Шарлин и Алберт су месец дана после венчања провели у Јужној Африци, са пребивалиштем у различитим хотелима,  удаљеним 16 километара. Током одмора су позвани на упознавање са председником Џејкобом Зумом, са ког су се вратили одвојеним аутомобилима. Њихово прво брачно путовањее трајало је недељу дана краће од предвиђеног. Није тајна ни да не иду заједно на летње одморе.

Медији се сећају и њене смелости да се противи краљевским правилима, а најчешћи бунт био је у одевању: гола рамена, предугачки шлицеви, кратке хаљине и сандале отворених прстију, није било довољно да би изазвала гнев принчевске породице до те мере да изазове развод. Ипак, принцеза је обуздала „смелост“ када је постала мајка – близанци, принцеза Габријела и принц наследник Жак, имају три и по године. Шарлин и Алберт ће ове године обележити седам година брака.

Иначе, занимљиво је да су ово први близанци у кнежевини Монако од оснивања (13. век) и једини у вишевековној принчевској породици династије Грималди.

Извор: „Journal du Dimanche“ и „Sunday Times“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Европске краљевине