Повежи се
На врх

Шта хоће млади Руси?

Испитивање, које је спровела организација „Известиа“, показало је да је 37 одсто младих за обнову монархије у Русији, преноси портал „Ројал централ“ (royalcentral.co.uk.). У истраживању је учествовало 1.800 испитаника испод 34 године.

Још једно истраживање, које је обухватало и старију популацију, показало је да 22 одсто људи нема ништа против повратка монархије. Истраживање је показало да је и 33 % корисника интернета, који су попунили анкету, сагласно за враћање монархије. У опозиционим странкама Руске федерације, чак 34 процента активиста истиче да би желело да има цара за свог владара.

Већина људи који подржавају повратак монархије сматра да је царевину као слободну и демократску, и виде је као либералну монархију као што су западне краљевине. Највећи противници монархије су људи који су школовани и одрасли за време совјетског режима.

Обнову царевине је подржао, између осталог, и Владимир Петров, посланик владајуће странке „Уједињена Русија“ и близак сарадник председника Владимира Путина, као и Владимир Жириновски, политичар из либерално-демократске партије Русије и кандидат на предстојећим изборима за председника Руске федерације. У Русији од 2012. Године постоји и Монархистичка партија, чији је председник бивши члан думе, Антон Баков.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Новости