Повежи се
На врх

Признање српској принцези за добротворни рад

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина били су почасни гости на церемонији доделе награда организације „Caritas in Veritate International“, на којој је Њ.К.В. Принцеза Катарина примила награду „Папа Фрања“ за добротворни рад и лидерство.

Принцеза Катарина већ 25 година улаже огромне напоре како би помогла Србији и њеним грађанима кроз рад Фондације Принцезе Катарине у Београду као и хуманитарне организације „Лајфлајн“ у Лондону, Њујорку, Чикагу, Торонту и Атини. Српском краљевском пару придружили су се и Његово Преосвештенство Иринеј, Епископ источноамерички, Њ.Е. Ђерђ Матковић, амбасадор Републике Србије у САД, са супругом и Бранко Терзић, Краљевски ађутант и члан Крунског Већа, са супругом.

– Желим да захвалим ’Caritas in Veritate International’ и господину Хенрију Капелу, председнику и извршном директору, на указаној части и на одавању признања великом раду и посвећености моје Фондације. Од њеног оснивања, мој супруг и ја чинимо све што је у нашој моћи да помогнемо нашој Србији и нашем народу, много тога смо постигли и ово признање то потврђује. Ми настављамо напоре, јер помоћ људима и хуманитарни рад за мене и моју породицу представљају смисао живота – рекла је Принцеза Катарина.

Организација „Caritas in Veritate International“ је конфедерација католичких институција, посвећена регрутовању, формирању, мобилизацији и ангажовању младих волонтера, доношењу хуманитарне помоћи и напретка свим људима.

фотографије: www.royalfamily.org 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Вести са српског двора