Повежи се
На врх

Принцезе које се удају за „смртнике“

За разлику од британских, мароканских, шпанских и других светских краљевских породица, царске и султанске породице су много флексибилније када удају принцезе. Строга правила за уговореним браковима између припадника „плаве крви“ зарад склапања савеза и спајања фамилија, готово да и не постоје.  Принцезе се могу, без публицитета, удавати за „смртнике“ али тада губе титулу. Да ли удајом губе и право на наследство, то остаје њиховим очевима.

Последње две свадбе принцезе и момка из народа, одржане су у исто време, крајем лета прошле године: јапанска принцеза Мако удала се за колегу са факутета Кеија Комуроа, а малезијска прицеза Аминах за Холанђанина Дениса Вербаса, машинског инжењера.

Када је Мако саопштила да се одриче свих царских привилегија зарад љубави, њен деда, актуелни цара Јапана Акихита (83) – без речи се сложио са њеном жељом. Кеи Комуро и  принцеза Мако упознали су се у једном ресторану у Токију, где су студирали на Интернационалном хришћанском универзитету. Пре венчања били су у вези пет година. Изабраник принцезиног срца је промотер морског туризма и јапанских плажа за оне који воле да сурфују, скијају и уживају у мору.

И принцеза Аминах, ћерка једног од најмоћнијих малезијских султана из династије Тунку, удајом за Холанђанина Дениса Вербаса нема више права на привилегије од њене породице и државе. Младожења је и пре него што је упознао љубав свог живота прешао у Ислам и променио име у Мухамад Абдулах. Задобивши љубав принцезе, добио је и благослов, а будући таст му је без речи дозволио женидбу.

Пар је пре брака био у трогодишњој вези и, како су рекли, заљубили су се на први поглед.

Извор: „24сата“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Европске краљевине