Повежи се
На врх

ПОКС: Хероју Благоју Јововићу подићи споменик у Београду

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива челнике Града Београда да хероју Благоју Јововићу, атентатору на злочинца Анту Павелића, подигну споменик у нашем главном граду.

– После иницијативе ПОКС, Благоје Јововић је коначно добио улицу у Београду, а надамо се да ће и за спомен-обележје бити слуха. Усташког поглавника Анту Павелића сустигла је рука правде 1957. године, захваљујући овом јунаку, припаднику Југословенске војске у отаџбини, Драже Михаиловића. Комунистичка власт после Другог светског рата ништа није предузела да се усташки злочинац нађе и казни. Чак му нису судили ни у одсуству, као што је била пракса за друге. Благоје је заправо извршио правоснажну смртну пресуду из 1935.године Краљевине Југославије којом је Павелић проглашен кривим због атентата на Краља Александра. Да није то учинио, правда не само за краља, него и за стотине хиљада убијених Срба и њихових породица, никада не би била задовољена. Због тога му дугујемо велику захвалност и осим улице предлажемо и подизање споменика у Београду – изјавио је Војислав Михаиловић, унук ђенерала Драже Михаиловића и потпредседник ПОКС.

ПОКС подсећа да је на данашњи дан, 10.априла 1957.године у Аргентини Благоје Јововић извршио атентат над усташким вођом Антом Павелићем

ПОКС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Новости