Повежи се
На врх

НОВА СУВЕРЕНИСТИЧКА ОПЦИЈА: Основан Монархистички фронт кабинета ЊКВ Принца Владимира Кaрађорђевића

Овог месеца је основан Монархистички Фрофт кабинета ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића.

Реч је о политичком покрету чији је циљ подизање рада кабинета ЊКВ Принца Владимира на друштвено ангажованији ниво. Основна мотивација за осниање Монархистичког Фронта је акутна друштвена криза у Србији у коју су нас довеле републиканске и партократске опције. Републиканске страначке опције у својој бескрупулозној жељи за освајањем власти сасвим запостављају државни и национални интерес Србије. Монархистички Фронт сматра да у контексту акутне друштвене кризе монархија представља фактор успостављања стабилности и контроле политичких странака.

Основна полазишта Монархистичког Фронта су:.1. суверенизам, 2. традиционализам, 3. монархизам и 4. заштита права радног човека.

1. Монархистички Фронт сматра да је монетарни, економски и политички суверенитет државе основни предуслов њеног развоја. Живимо у време у коме неолиберални инструмент „над-државе“ отима делове суверенитета држава. Основни мотив у овом процесу је наметања хегемоније од стране неолибералне економске и банкарске мултинационале. Најактивнији облици „над-државе“ који узурппирају део суверенитета и независнности Србије су Европска Унија, ММФ, СТО. Монархистички Фронт се залаже за постизање пуног суверенитета и независности Србије кроз низ мера на различитим нивоима.

2. Монархистички Фронт сматра да је потребно засновати државу и целокупан друштвени контекст на неком трансценденталном – вишем начелу. Једино начело које не би било краткорочног карактера је емпиријски потврђени појам традиције која произилази из колективног искуства и историје нашег народа.

3. Монархистички Фронт сматра да је монархија једини ваљан и емпиријски потврђен облик државе. У конкретном случају државе Србије, једина два идејна или идеолошка обрасца који нису увезени са Запада су монархија и традиција. Стога би основни предуслов развоја  Србије требало да буде заснован на ова два идејна обрасца. Монархистички Фронт се у формалном смислу залаже за уставну реформу и обнову краљевине на основу делова Септембарског устава из 1931, прилагођених савременим околностима.

Image may contain: text that says "круна! монархистички фронт кабинета нъкв принца владимира"

4. Монархистички Фронт се залаже за увођење законске регулативе која не би, као од 2000. до сада, заступала интерес искључиво послодавца и страног „инвеститора“, већ би пре свега била усмерена на очување суштинских права радног човека. Од 2000, на овамо смо на жалост сведоци пораста хроничног сиромаштва које је, како у Србији, тако и глобално, директна последица дивљања неолибералног економског модела. Владе већине држава у свету више не заступају интересе својих грађана, већ су сведене на аутоколонијалне управе крупног капитала са једином функцијом да буду кербери крупног капитала. Ово је неопходно спречити низом конкретних законских мера.

1 коментар

  1. Dejan Kostić

    24.02.2020. at 21:49

    Odličan izbor za sve one kojima je svega dosta a žele na izbore.. tradicija je ključ humanizma koji je umro i u Srbiji danas..to penzioneri najbolje znaju kako i svi ostali koji su oštećeni bez izbora“🙏☦️💞🇷🇸

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Новости