Повежи се
На врх

Нова хуманитарна акција српског краљевског пара

Српски Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина Карађорђевић присуствовали су традиционалном хуманитарном концерту у Ферфилд цркви у Нортвуд Хилсу у близини Лондона где су успешно прикупили средства за ново амбулантно возило за Специјалну болницу Озрен у Сокобањи.

Пре хуманитарног концерта, Краљевски пар је присуствовао и чајанци у Мур Парк голф клубу, заједно са музичарима и породицама које су укључене у реализацију концерта, и том приликом им свима захвалио на подршци која траје већ 25 година.

Специјална болница Озрен у Сокобањи бави се лечењем плућних и очних обољења. Болница је стара 90 година и оскудева у многим стварима. Хуманитарна организација „Лајфлајн Чикаго“ чији је покровитељ Принцеза Катарина, већ је претходно обезбедила нове кревете и постељину, а овогодишњи добротворни догађај у Нортвуду представља наставак овог пројекта. Др Елејн Лејкок, медицински саветник хуманитарне организације „Лајфлајн Велика Британија“, изразила је наду да ће испоручити амбулантно возило и нови бронхоскоп болници у априлу када ће посетити Србију заједно са др Џулијом Палмер.

Принцеза Катарина и др Елејн Лејкок сарађују од 2001. године и успешно су оствариле многе пројекте укључујући и Дом „Кулина“ где је направљена породична јединица како би се деца са сметњама у развоју припремила да напусте болницу. Такође, у Специјалној болници за психијатријске болести „Горња Топоница“ урађено је много тога – стоматолошка ординација, ново геријатријаско одељење, а набављена су и два амбулантна возила. Уз помоћ др Лејкок, Принцеза Катарина отворила је и три обданишта – у Топоници, Горњем Матејевцу и Белој Паланци.

извор: www.royalfamily.org

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Вести са српског двора