Повежи се
На врх

ЊКВ Принц Филип Карађорђевић посетио Јасеновац: Помешана су осећања

У разговору за Нова.рс, принц Филип Карађорђевић, рекао је да је први пут у Јасеновцу и да је импресивно оно што је за ово место учинио епископ пакрачко-славонски Јован, као и да сви морају да му помогу у подизању овог места.

“Мој осећај када сам јутрос стигао у Јасеновац најближи је оном осећају који сам имао приликом боравка на Косову и Метохији. Помешана осећања радости и туге, али и осећаја наде, јер све ово што видимо сада у Јасеновцу, овај свенародни сабор, оволики број епископа на челу са нашим Патријархом, велики број гостију, сведоче васкрсење у које верујемо и коме се надамо. Импресивно је све ово што је за ову Епархију учинио Епископ пакрачко-славонски Јован и у овом његовом подвигу му морамо сви помоћи у складу са својим могућностима”, рекао је он за Нову, додајући да је велика помоћ за све и сам долазак у Јасеновац.

“Први пут сам у Јасеновцу, жао ми је што нисам имао прилику да и раније долазим, али сам сасвим сигуран да ћу у Јасеновац у будућности чешће долазити”, рекао је Филип Карађорђевић.

Нова.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Краљевски весник