Повежи се
На врх

Њихов живот је доказ да бајке заиста постоје

Представљамо десет дама које су ,,срушиле“ конзервативну традицију и доказале да је могуће да изабраница монарха постане обична девојка из народа.

Недавно венчање шведског принца, Карла Филипеа и Софије Хелквист, подсетило је јавност и на друге „Пепељуге“ чија је бајка постала стварност и које су се придружиле редовима краљевских породица.

Најпопуларнија међу њима је Кетрин Мидлтон, која потиче из обичне грађанске породице, а пошло јој је за руком да постане припадница најпознатије краљевске породице на свету и уда се за принца Вилијама.

Жени која није имала плаву крв није одолео ни Вилијамов стриц, принц Ендрју. Он је оженио Сару Фергусон, која је удајом стекла титулу војвоткиње. Међутим, развели су се 1996. године, након 10 година брака.

И шпанска краљица, Летиција, била је обична грађанка са успешном каријером новинарке, пре него што је освојила срце краља Фелипеа и постала му супруга.

Да љубав побеђује традицију и све друштвене предрасуде, показала је и позната глумица, Грејс Кели. На врхунцу своје филмске каријере, она је рекла „да“ принцу Ренијеу из Монака.

Историја се поновила у овој краљевској породици, па је и њихов син, принц Алберт од Монака, оженио „обичну“ грађанку, Шарлину, која је пре удаје била успешна јужноафричка пливачица.

Када се холандска краљица, Максима, 2002. године удала за тадашњег принца, Вилијема Александера, холандска влада одбила је да на венчање позове њеног оца, Хорхе Зорегијету, због његове прошлости.

Можда најинтригантнија од свих припадника краљевских породица је принцеза Мете-Марит. Она је упознала престолонаследника Норвешке, Хокона, 1999. године преко заједничких пријатеља. Њихова веза, касније и веридба, привукла је велики број контроверзи, будући да је Мете-Марит била бивша конобарица и да је већ имала децу из ванбрачне везе са човеком осуђиваним за поседовање наркотика. Међутим, Мете-Маритина репутација се временом побољшала и она је постала врло популарна у норвешком народу.

Јорданска краљица, Ранија ел Абдулах, свог мужа, краља Абдулаха Ал-Хусеина, тада још увек принца, упознала је на вечерњој забави 1993. године. Два месеца касније објавили су веридбу, а затим и склопили брак. Кадаје 1999. године умро Ранијин свекар Хусеин, њен супруг је постао краљ.

Како супруга јорданског краља, за разлику од супруга европских краљева, не постаје аутоматски краљица, краљ Абдулах ју је у писму упућеном њој, прогласио краљицом. Иначе, Ранија је велики поборник борбе за права јорданских жена. Захваљујући њеној подршци, положај жена у овој земљи се значајно поправио.

Данска принцеза, Мери, је по занимању била маркетинг саветник. Принца Фредерика је упознала на Летњим олимпијским играма 2000. Верили су се 2003. године и венчали 2004. Од тада је Мери прешла са презвитеријанске вере у лутеранску.

ПОГЛЕДАЈТЕ И ЊИХОВЕ ФОТОГРАФИЈЕ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Европске краљевине