Повежи се
На врх

Невоље британских краљевских удавача

Разни скандали везани за свадбе у краљевским породицама догађали су се вековима уназад. Британска краљевска породица је имала четири незаборавна пеха.

Погрешно име

Принцеза Дајана, фото: Профимедија

Принцеза Дајана, покојна принцеза од Велса, на олтару је свог будућег супруга назвала погрешним именом. Наиме, његово пуно име је Филип Чарлс Артур Џорџ, а Дајана га је ословила као Чарлс Филип. Обожаваоци Лејди Ди приписују забуну треми уочи великог судбоносног „да“ , док неки чланови продице и даље тај пех сматрају срамном грешком.

Премала венчаница

Марија Антоанета, фото: Royal News

На дан удаје за Луиса-Августеа де Франца 1770. године, Марија Антонета доживела је праву ноћну мору. Наиме, венчаница јој је била премала, а део на леђима није могла у потпуности да закопча. Није било другог решења или додатног материјала за поправљање, па је била присиљена да се уда у таквој венчаници. Док је ходала назирало се и њено доње рубље.

Несаница и несташан коњ

Принц Вилијам спавао је само пола сата у ноћи пре свог венчања са Кејт Мидлтон. Наиме те ноћи на улицама је било велико славље, људи су певали, а то нервозном принцу никако није одговарало. Десила се и незгода с коњем и јахачем на дан венчања. Наиме, узнемирени коњ је скочио и збацио јахача са себе те је кренуо да бежи са свечаности.

Разбијена тијара

Краљица Елизабета, фото: Ангара

Фризер краљице Елизабете случајно је разбио тијару, која је била изворно направљена за краљицу Мери 1919. године. Одмах су покушали да је поправе, што им је на крају и успело. Осим тога, фановима је још нешто запало за око. Наиме, краљица је на неколико фотографија позирала без букета цвећа, иако је обичај да за свако краљевско венчање буду израђена по два.

Извор: „Курир“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Новости