Повежи се
На врх

Најлепше принцезе свих времена

Од наследника трона и чланова владарских породица се очекује да увек буду пример људима, било то у облачењу, образовању, успесима на било ком пољу. Неки од њих су имали срећу да се роде и са завидном лепотом. Неке од њих нису рођене као принцезе, али су удајом то постале. Ово су најлепше принцезе свих времена.

Оскаровка „од Монака“

Принцеза Грејс Кели од Монака била је модна икона. Рођена је у Америци 1929. године у грађанској породици. По многима најлепша принцеза свих времена и највећа трендсетерка. Имала је и успешну глумачку каријеру, коју је крунисала Оскаром за најбољу женску улогу. Удала се за кнеза од Монака, са којим је имала троје деце. Преминула је 1982. године.

Грејс Кели, фото: Royal Central

Модна икона у политици

Принцеза Махарани Гајарти Деви од Индије рођена је 1919. године и била је жена Махараџе Ман Сајна II. Након проглашења независности Индије 1947. године, постала је утицајна политичка фигура. Била је једна од водећих политичара у Конгресу Индије. Сматрана је модном иконом и инспирисала је многе жене да почну да се баве политиком у Индији. Пркосила је стереотипима и неретко облачила панталоне и сако, пушила у јавности и активно се бавила спортом. Умрла је 2009. године.

Принцеза Махарани Гајатри Деви, фото: www.gal-dem.com

Принцеза хуманитарац

Принцеза Меделин од Шведске је друга ћерка краља Карла Густава XII. Рођена је 1982. године. Тренутно је седма у реду да наследи престо Шведске. Представљала је Шведску на многим самитима и у сусрету са државницима. Предана је хуманитарном раду и један је од амбасадора УНИЦЕФ-а.

Шведска принцеза Меделин, фото: New My Royals

Принцеза филантроп

Принцеза Амира Ел Тавил је принцеза од Саудијске Арабије. Рођена је 1983. године. Себе описује као филантропа. Управник је једне фондације у родној земљи, активна је у борби за права жена у арапским земљама  и проналажењу инвеститора за стварање нових пословних прилика за младе.

Принцеза Амира Ел Тавил, фото: Al Arabya

Кејт Мидлтон – утицајна принцеза

Принцеза од Кембриџа Кејт је једна од најпознатијих и најутицајнијих принцеза данашњице. Убраја се и у 100 најутицајнијих личности данашњице. Она је удата за наследника Британског трона, принца Вилијама. Са њом има двоје деце. Активно се бави хуманитарним радом.

Кејт Мидлтон и Принц Вилијам, фото: Профимедија

Дајана – никад ни близу заборава

Принцеза Дајана је једна од најпознатијих и у народу највољенијих принцеза свих времена. Прва жена принца Чарлса рођена је у племићкој породици у Британији. Њен отац је носио титулу ерла од Спенцера. Њени синови, принчеви Вилијам и Хари, су следећи у реду да наследе трон Британије. Трагично је настрадала и саобраћајној несрећи 1997. године. Након те несреће заувек је ушла у историју као икона моде и стила.

Принцеза Дајана, фото: Космополитан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Европске краљевине