Повежи се
На врх

Коалиција НАДА данас почела кампању за београдске изборе, Михаиловић носилац листе

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић саопштио је да је данас почела кампања коалиције Нада за београдски изборе, која нуди грађанима „реална, конкретна решења за проблеме“, као и да је носилац листе за градске изборе листе Војислав Михаиловић, некадашњи градоначелник Београда.

„Данас смо причали са грађанима а у суботу ћемо представи програм“, рекао је Јовановић, на штанду у центру Београда, где је дељен материјал грађанима, подсетивши да та коалиције, чији је он кандидат за председника државе, излази на свим нивоима.
Наводећи проблеме који се морају брзо решити, Михаиловић је истакао велику загађеност, против које би морао да се предузме низ мера што више возила на еколошко гориво у градском саобраћају, субвенције таксистима за еколошки погоднија возила, филтери на топланама, казне за загађиваче.

Указао је и да се морају заштити архитектонске и културолошке вредности које је „урбанистичка мафија посебно напала у старом језгру града“, што, навео је, није могло да се деси без помоћи неког из власти.

„Ако сам умео да водим град у време бомбардовања, са скромним буџетом, убеђен сам да ћу са искуством које имам то још боље сада радити. Спреман сам да своје презиме, свој лични и породични углед, заложим за добробит градјана. Циљ је да Београд буде понос Србије и овог дела Европе“, рекао је Михаиловић, унук генерала Драже Михаиловића.

На питање који је Покрет обнове краљевине Србије (ПОКС) прави, с обзиром на недавну поделу у покрету, он је рекао да је то „овај који је пред новинарима“, као и да је тај и даље члан коалиције Нада, истичући да је легитимитет на страни коју он заступа као председник.

Он је подсетио да су оба дела покрета поднели министарству за државну управу и локалну самоуправу допис за упис промене овлаштеног лица и очекује да се поштује законом одређени рок за одлуку, не сумњајући у позитиван исход.

Јовановић је додао да независно од одлуке, коалиције Нада, чија су окосница ДСС и ПОКС, излази на изборе на сва три нивоа.

beta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Новости