Повежи се
На врх

Две Краљевине играле за децу из Тиршове

Аматерске репрезентације Краљевинe Србије и Краљевине Румуније приредиле су прави фудбалски спектакл одигравши меморијалну утакмицу на стадиону БАСК-а, најстаријег фудбалског клуба, основаног у Краљевини Србији 1903. у Београду.

Та утакмица одржана је у циљу хуманости и очувања традиције. Пред пуним трибинама и уз присуство представника краљевских породица Србије и Румуније, победио је фудбал и тимски дух. Организатор ове несвакидашње акције хуманог карактера било је Удружење „Краљевина Србија“, а књижевник Милан Богојевић окупио је добру екипу која се достојно супротставила далеко уигранијим Румунима.

За репрезентацију Краљевине Србије од познатијих имена играли су бивши селектор и репрезентативац Љубинко Друловић и комичар Зоран Кесић. Велику подршку пружио је и новинар Михајло Меденица.

Најважније у целој манифестацији је да је победио гест хуманости, односно да су сакупљена средства за Универзитетску дечију клинику у Тиршовој. Турнир је одржан у част сећања на годишњицу венчања краља Александра и румунске принцезе Марије, као и на годишњицу прве утакмице ових двеју краљевина. Победу је однела пријатељска репрезентација Румуније, резултатом 3:0.

Извор: Курир

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Новости