Повежи се
На врх

ДУГОГОДИШЊЕ УНИШТАВАЊЕ МОНАРХИЈЕ УЧИНИЛО СВОЈЕ, КАРАЂОРЂЕВИЋ МОРА БИТИ КРАЉ СРБИЈЕ, ЦГ И СРПСКЕ: ПОКС о изборима

Жао ми је што нисмо прешли цензус с обзиром на то колико смо труда и рада уложили и колике смо тегове имали на ногама, каже Гојковић

Милош Парандиловић, портпарол Покрета за обнову Краљевине Србије (ПОКС), саопштио је данас да изборна листа „За Краљевину Србију“ ни после јучерашњих поновљених избора није прешла цензус од три одсто.

Парандиловић је казао да је након пробројаних свих гласачких листића на 243 бирачка места на којима се у среду поново гласало за републички парламент, за прелазак цензуса тој листи недостајало „неколико хиљада гласова“.

идер ПОКС-а, Жика Гојковић у интервјуу за Еспресо.рс каже да су му подељена осећања кад је у питању непрелазак цензуса на овим изборима.

– С једне стране ми је жао што нисмо прешли цензус с обзиром на то колико смо труда и рада уложили и колике смо тегове имали на ногама. Ту првенствено мислим на непрофесионални однос електронских медија према нама, што на пример за штампане медије не могу да кажем. С друге стране ми је драго јер смо показали да смо своји без обзира на то где су нас сврставали и шта су о нама говорили. Ми смо остали доследни у нашој борби, као што ћемо остати доследни према нашим бирачима. Требаће нам мало времена да дођемо себи јер смо много радили и били на терену. Нисмо дуго видели породице и драго нам је што ћемо се сада мало вратити у свакодневницу, рекао је Гојковић.

Шта ћете да радите наредне четири године до следећих избора у Србији и на који начин намеравате да јачате покрет?

– Јачаћемо га наравно, ево само у ових десетак дана неколико група грађана је прешло код нас у ПОКС. Ту говорим о групама грађана које су оставариле добре резултате, на пример, група грађана „Др Драган Продановић за Рековац“ која је тамо освојила 12-13 одсто. Ја разумем донекле зашто су нас нападали. Ко је тај Жика Гојковић? И пре мене су се представљали разни и варали људе, али не разумем електронске медије који су се тако према нама односили. Нису нас нигде звали у емисије, чак ни у предизборној кампањи. Нама су интеракција с људима, штандови и разговори донели резултат, али недовољан, на жалост. Ипак, задовољан сам јер смо направили добар терен с добрим и квалитетним људима, имамо добар програм и људе који нам верују, попут једног Матије Бећковића који никад није хтео да се опредељује за свог живота, а нама се придружио.

Да ли мислите да су сви „ортодоксни“ гласачи СПО гласали на овим изборима за вас или очекујете да ће их још бити?

– Наравно да имамо гласаче СПО. Мислим да је дугогодишњи рад на уништавању те идеје о монархији ипак урадио своје. Највећи део монархиста је остао код куће, а оно друго је подељено по различитим странкама из разних интересних мотива, али ни то не могу да замерим. Такво је време, и ја не могу да замерим ако је неко отишао на другу страну и тако решио своју егзистенцију.

Како се садашњи ПОКС разликује од изворног ПОКС-а и ставова из прошлости. Да ли је дошло до неких промена?

– Напротив, ми смо се кадровски још и појачали. Нама је пре пар месеци пришао и Жељко Ивањи који је био десна рука и шеф посланичке групе Александра Шапића у Београду, али о томе нико није желео да пише. Много добрих и квалитетних људи нам је пришло и жао ми је што нисмо свима могли да пружимо шансу у овој кампањи јер ово је била кампања под тешким условима.

Да ли се кајете што сте одлучили да изађете на изборе?

– Не, уопште се не кајем, ми смо први рекли да ћемо учествовати на овим изборима и док је цензус био 5 одсто и сматрамо да је пуно времена пропуштено што се тиче наше идеје. Ми смо желели да покажемо да има доста људи који се слажу с нашом идејом и драго ми је што смо то успели да докажемо.

Да ли мислите да Србија може да постане монархија за време вашег живота?

– На мени је да учиним све да моји преци и деца буду поносни на мене, и то је моја највећа жеља. Да ли ће се то десити за време мог живота, не зависи само од мене и ПОКС-а.

Да ли је реално очекивати да Србија и Црна Гора једном поново постану једна држава под круном Карађорђевића?

– Ја бих то лично волео, и Република Српска, свуда где су Срби. Сама чињеница да Србија када би постала Краљевина, он би већ био краљ свим Србима без обзира где они живе. Ми немамо претензије према ничијим територијама, свакако.

Еспресо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Новости