Повежи се
На врх

Да рата не буде и да влада љубав – празничне жеље европских монарха

Једни у стрепњи од сукоба и тероризма, други у бајковитим честиткама за боље сутра… Током новогодишњих празника, европски краљеви, краљице и престолонаследници резимирали су догађаје из претходне године и изразили жеље за предстојећу.

Фелипе VI се нада крају сукоба

Шпански краљ је истакао је значај избегавања сукоба и дискриминације у будућности. Посебно се осврнуо на Каталонску кризу, која је кључна тема у земљи у протеклих неколико месеци. – Претходна година је била тешка за нашу земљу због сукоба са Каталонијом. Каталонски лидери морају да се суоче са проблемима, да размишљају савесно и покажу толеранцију према ставовима неистомишљеника – додао је краљ.

Карл Густав кроз редове Библије

Шведски краљ Карл Густав је током свог обраћања, направио рекалпитулацију дешавања у земљи и свету током претходне године. „Дете је данас рођено“, почео је краљ у лутеранском маниру. – С времена на време, сведоци смо друштвених криза. После терористичких напада, многи људи су доказали своју хуманост. Они су се понели храбро, енергично и саосећајно. Заједно са својом породицом, желим вам свима мир, срећу и добре односе са ближњима – изјавио је краљ.

Белгијски краљ у кројачници будућности

Краљ Белгије, Филип, истакао је да је земља на путу константног напретка и да је за то заслужна дуга традиција солидарности и компромиса у тој земљи. – Будућност демократије зависи најпре од тога како је ми посматрамо из перспективе садашњости – поручио је Филип.


Норвешка магична бајка

Норвешки краљ Херолд и краљица Софија, заједно су изнели  божићну посланицу. – Ако имамо лепе заједничке снове, онда можемо да створимо магичне тренутке за Норвешку и свет – поручио је краљевски пар.


Холандски монарх у филозофском расположењу

Краљ Вилхелм Александар, позвао је народ Холандије да се не учаури у своју заједницу, већ да је шири, унапређује и јача. – Није лако увек веровати у јединство, а поготово не у земљи са толико различитости као што је наша. Земља слободних грађана је она у којој одговор на питање: ,,Ко сам ја?“ никада не долази у сукоб са одговором на питање: „Ко смо ми?“ – поручио је краљ Холандије.

Александар Карађорђевић – Мир и љубав

Српски Престолонаследник, Александар Карађорђевић, честитао је празник свим верницима који славе Божић по Грегоријанском календару и пожелео добро свом народу. – Желим вам добро здравље, срећу и мир. У своје и у име своје породице, желим вам и срећну Нову 2018. годину, мир на земљи и добро међу људима – поручио је српски принц.

Елизабета II рекордерски

Енглеска краљица Елизабета оборила је рејтинг гледаности током преноса божићне честитке уживо. – Ми сматрамо наше породичне домове местом топлине, љубави, где делимо тајне и причамо приче. Зато се већина људи враћа у место свог детињства баш током ових празника. То је безвременска истина, за многе идеја о дому превазилази физичке границе – поручила је краљица.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Новости