Повежи се
На врх

Брошеви као одговор на бахатост

Друштвене мреже брује о избору накита  које је носила Елизабета II краљица Велике Британије током састанака са шефом Сједињених Држава Доналдом Трампом, пише „Дејли Мејл“.

Највише је било коментара на брош у облику зеленог цветног орнамента, који јој је поклонио Барак Обама. Помало необичан избор броша, ако се узме у обзир не баш добар однос Трампа и његовог претходника.

Другог дана, краљица је носила такозвани „жалбени“ брош, који је њена мајка носила на сахрани Џорџа шестог, што је изазвало нову буру коментара по Интернету. Али, и за брош који је краљица носила трећи дан посете Белој кући, такође су медији повезали са симболиком  Наиме, краљица Елизабета се одлучила за брош „Snowflake Brooch”, који јој је поклонио бивши генерални гувернер Канаде Дејвид Џонсон. Светској јавности је познато да Трамп има и нарушене односе са садашњим канадским премијером Џастином Трудоом, тако да се и овај избор може сматарати одговором на бахатост.

Разлог на ове сумње око пркоса датирају због кршења протокола и ароганције Доналда Трампа током посете Великој Британији. Председник САД је константно ходао испред краљице, што је представља кршење правила да краљица увек иде прва. У једном тренутку је чак и гурнуо.  Корисници друштвених мрежа сматрају да је Трамп тиме увредио Велику  Британију, а британска јавност је осудила понашање Трампа, те одабир броша сматрају тихим и симболичним краљичиним одоговором на ароганцију америчког председника.

Извор : „News-front“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Европске краљевине