Повежи се
На врх

Александар Карађорђевић – Интервју за „Блиц“

Искрено и отворено, престолонаследник Александар Карађорђевић проговорио је о свом приватном животу, породици и показао блискост и емпатију ,,обичног човека“.

Принц Александар  за „Блиц“ прича о краљевској породици, радости због рођења унука Стефана и открива како изгледа његов живот далеко од очију јавности.

Краљевска породица Карађорђевић последњих месеци пролази кроз агонију због тога што је унука принцезе Јелисавете, Индија, потпала под канџе озлоглашене секте. Његово краљевско височанство, принц Александар Карађорђевић није желео много да прича о теми која је потреса целу породицу, али је истакао да се нада да ће се читава прича завршити на најбољи могући начин.

О Индији

Након што је пре два месеца ухапшен вођа НXИВМ организације Кит Рејнијер, при којој је била Индија, Јелисавета је отпутовала у Њујорк. Дугогодишњи Јелисаветин партнер Драган Бабић рекао је тада за медије да је Индија добро и да су успоставили контакт с њом. – Индија ради у једном ресторану у Њујорку и добро је! Она је у контакту са баком, али не жели да комуницира са мајком Катарином. Љута је на њу, јер је она раскринкала читаву ствар и то изнела у јавност. Јелисавета жели да помогне и ћерки и унуци – истакао је он недавно.

Подсећања ради, Катарина је изгубила сваки контакт са ћерком Индијом, како је тврдила, због секте у коју је упала. Она је тражила од надлежних да јој помогну како би раскринкали ритуале те организације, а она вратила наследницу.

– Писали су медији доста о наводној секти у коју је запала Индија, али ја не знам ништа о томе. Треба да питате Јелисавету. Не знам шта се десило, али се надам да ће све бити у реду – каже принц Александар, а онда смо прешли на ведрије теме и рођење његовог унука Стефана.

Након 90 година стигао је принц Стефан

– Он сада има три месеца и ми смо поносни на њих троје. Они живе у Лондону јер Филип ради тамо, али долазе ускоро у нашу земљу и доводе нам Стефана – каже, а на питање на кога личи унук, открива да личи на Филипа, али има и црте мајке Данице. Он је прво мушко дете у краљевској породици рођено у Београду после 90 година. Пре 90 година овде се родио принц Томислав и након тога су се рађале само ћерке, што је интересантно. Ми смо поводом рођења Стефана имали велики пријем овде на Двору и у Саборној цркви – открива принц, који ће са супругом Катарином ускоро на Белом двору угостити школарце, вуковце.

– То је велики пријем чија традиција траје већ 16 година. Тада у Бели двор долази 600 младих људи, вуковаца, а долазе и њихови родитељи. Спремили смо поклоне за њих јер смо поносни на младе људе и они треба да остану у нашој земљи.

Занимљивости

На питање за Александра о томе да ли се сећа периода када је он био у ђачкој клупи, одговорио је да се сећа да није волео математику, а да су му омиљене биле географија и историја. На питање како проводи слободно време и шта су његова интересовања сада, каже: – Волим да гледам вести на телевизији и да читам књиге. Имам много књига из историје, али и доста тога читам на интернету. Слободно време проводим и тако што идем на пливање и понекад играм тенис. Навијам за Ђоковића, којег сам угостио у Белом двору, и то је било јако лепо.

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Вести са српског двора