Повежи се
На врх

Вредна донација Клиници у Тиршовој

Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина испоручила је нови ултразвучни апарат вредности 37.000 евра Универзитетској дечијој клиници у Тиршовој. Апарат је донација Ребеке МекДоналд из Торонта, која је остварена у сарадњи са Фондацијом Принцезе Катарине и хуманитарном организацијом „Лајфлајн Канада“, чији је Принцеза Катарина покровитељ.

– Госпођа Ребека МекДоналд је Српкиња која живи у Канади. Драго ми је да у дијаспори постоје људи великог срца који на сваки начин желе да помогну својој земљи и који нису заборавили своју домовину. Хвала свим људима добре воље који нам помажу и позивам их да заједно наставимо даље. Ја се надам да ћемо поново доћи у вашу болницу и наставити да помажемо као што то радимо већ 16 година – истакла је Принцеза Катарина. У име особља и пацијената, професор Зоран Радојичић, директор болнице, захвалио је на помоћи.

Ребека МекДоналд је рођена у Сарајеву, а већ више од 40 година живи и ради у Торонту, где је на челу компаније која тргује гасом и електричном енергијом. Она је велики добротвор и хуманитарац, а за допринос развоју српске колоније у Канади добила је Орден Светог Саве.

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине недавно је остварила један од најуспешнијих периода од свог оснивања пре 25 година. У протеклих неколико месеци укупна вредност дониране нове медицинске опреме достигла је чак 1.731.000 долара.

фотографије: www.royalfamily.org

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Више у Вести са српског двора